Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Laat een daktuin aanleggen

Als je ergens woont of werkt is het belangrijk dat dit in een gebouw is waar je het naar je zin hebt. Zeker bij een woning wil je dat je van alle gemakken voorzien bent maar daar hoort ook een groene omgeving bij. Zonder groen ziet alles er maar saai uit maar doet het ook geen goed aan de beleving. Zowel voor woningen als werkpanden kun je er voor kiezen daktuinen aan te laten leggen.

Wat vind je op een daktuin?

Een voorbeeld van een daktuin op een bedrijfspand vind je op de website van BTL. Dit is een van de projecten die zij uitgevoerd hebben. De daktuin wordt gekenmerkt door veel vetplantjes, kruiden en grassen. Deze zorgen er niet alleen voor dat het dak een groen uiterlijk krijgt maar er wordt ook water opgevangen. Een dergelijke daktuin oogt niet alleen goed maar is ook nog eens goed voor de waterhuishouding. Daarnaast zorgt een goede daktuin voor isolatie van het onderliggende gebouw.

 

Kijk wat er kan met een daktuin

Heb je interesse in het aanleggen van een daktuin? Informeer dan bij BTL naar de mogelijkheden. Je kunt contact met ze opnemen via het formulier dat je op de website vindt maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden. Ze kunnen je advies geven over daktuinen maar hun afdeling Realisatie kan de daktuin ook aanleggen indien gewenst.

Ga voor zoveel mogelijk groen

Groen is belangrijk om te hebben, zeker in een stedelijke omgeving. Het zorgt voor een stukje natuur tussen alle beton van de gebouwen en dit is voor de mensen die er werken ook aangenamer. Naast daktuinen kun je nog veel meer groen aanleggen. Dit kunnen bijvoorbeeld parken zijn, maar ook speel- of recreatievelden. Op die manier wordt de natuur geïntegreerd met de bebouwing om de omgeving leefbaar te houden.