Mijnwereldverhaal
Image default
Vakantie

Dos en don’ts van een blog

Je kunt jezelf als doel gesteld hebben om een blog te beginnen, maar mogelijk heb je nog geen idee hoe je dit aan moet pakken. Dan is het handig om enkele tips te hebben die je kunnen helpen om te leren wat je wel of beter niet kunt doen bij het schrijven van een blog. Zo voorkom je dat je veelgemaakte fouten herhaald en kun je er zeker van zijn dat je blog een waar succes wordt. Er zijn duidelijke dingen die je wel kunt doen en andere dingen die je beter kunt vermijden. Lukt het toch niet? Dan kun je een tekstschrijver inschakelen.

 

Do’s in het schrijven van een blog
Ten eerste zul je moeten bepalen waarover je een blog wilt gaan schrijven. Door zo specifiek mogelijk voor jezelf te bepalen wat het onderwerp van je blog kan zijn, krijg je vanzelf inspiratie. Ook wordt het zo gemakkelijker om het onderwerp verder uit te diepen, zodat je er werkelijk je expertise over kunt delen. Uiteraard kun je altijd je eigen ervaringen in de blog verweven met de informatie waarover je beschikt. Zo wordt de tekst uniek en persoonlijk. Probeer ook te schrijven, zelfs als je even niet goed weet waarover. Je houdt zo de aandacht van je lezers en ze zullen zo eerder geneigd zijn je blogs te delen. Deel zelf je blogs ook via social media en plaats hyperlinks in je teksten naar pagina’s op je website waar de lezer nog meer informatie kan vinden.

 

Don’ts in het schrijven van een blog
Blogs dienen uitnodigend, leerzaam en vermakelijk te zijn. Je kunt hierin een duidelijke mening verwoorden en een standpunt innemen. Het is echter raadzaam om te vermijden hier te veel emotie in te gooien. Het moet geen persoonlijk relaas worden, waaruit eigen pijn of ongenoegen blijkt, aangezien de lezer daar niet mee geholpen is. Schrijf bovendien niet zomaar over willekeurige thema’s maar betrek de lezers bij onderwerpen waar je werkelijk wat van af weet. Houd de alinea’s kort en bondig, zodat het gemakkelijk wegleest. Post bovendien niet te vaak, anders verlies je de interesse van de lezer en heb je niet genoeg stof om over te schrijven. Voor meer tips kun je bij een seo tekstschrijver terecht.

http://www.textmakelaar.nl