Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Het klaarmaken van een shisha

De sigaretten zijn aan het uitsterven. Toch is er een vorm van roken dat alleen maar aan het toenemen is in ons land. Dit is namelijk het roken van de waterpijp. De waterpijp komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt daar de ‘Shisha’ genoemd. In dit artikel vind je hoe je een waterpijp klaarmaakt, zodat je dit zelf ook een keer kan gaan ervaren.

                                           

Als eerste heb je een lege waterpijp die in elkaar zit. Je haalt de vaas los van de buis. Het is belangrijk dat je nu de vaas en de buis goed omspoelt en schoonmaakt. Deze vaas vul je met water. Dit doe je tot dat het tot dat de buis net in het water zit. Hierna kan je de buis weer aan de vaas toevoegen, waardoor je weer één geraamte hebt.

 

Hierna vind je aan de bovenkant van de waterpijp de tabakskom. Deze is vaak geplaats op een schaal. Als eerste zal je ook deze kom weer om moeten spoelen en schoonmaken. Hygiëne zal altijd voor moeten gaan. Hierna kan je een van de shisha smaken toevoegen aan de tabakskom. Doet dit wel op zo’n manier dat de tabak niet over de rand van de kom komt.

 

Hierna plaats je zilverfolie over de tabakskom. Doe dit erg strak en zorg dat het zilverfolie glad is. Je kan ervoor kiezen om twee lagen zilverfolie te gebruiken. Hierdoor blijft de warmte beter in de kom. Als het zilverfolie geplaatst is maak je hier kleine gaatjes in, aan de bovenkant. Deze gaatjes moeten zo klein mogelijk zijn. Het doel van de gaatjes is lucht doorlaten naar de rest van de waterpijp.

 

Wanneer de gaatjes zijn gemaakt kan je overstappen naar het branden van de waterpijp kooltjes. Wanneer deze goed aan staan, te zien aan de gloeiende rode kleur, kan je beginnen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de slangen aan de waterpijp toevoegen.

https://premium-hookahs.nl