Mijnwereldverhaal
Image default
Webdesign

Veelgestelde vragen bij een eigen webshop beginnen

Een eigen webshop beginnen is heel interessant. Je kunt klein starten en uitgroeien tot de nieuwe Amazon of Bol. Waarschijnlijk heb je nog een aantal vragen waar je niet direct het antwoord op kunt vinden. In dit artikel geven we je de antwoorden op de meeste gestelde vragen bij een eigen webshop beginnen. Om het begrijpelijk te maken gebruiken we de Shoptrader software als voorbeeld.

 

Hoe kan ik mijn eigen webshop beginnen?

Om een webwinkel in te richten heb je de juiste software nodig. Om een snelle start te maken kun je beter kiezen voor gespecialiseerde webshop software zoals Shoptrader. Van de grond af een winkel inrichten is erg complex omdat je veel moet regelen op het gebied van webdesign, veilig betalen en orders afhandelen.

 

Duur het lang om een webshop online te zetten?

Met Shoptrader kun je 15 dagen gratis testen, daar kun je direct mee beginnen. Als je echt jouw winkel wilt publiceren duurt dat ongeveer één dag voordat deze online staat. Je moet uiteraard jouw webshop eerst netjes inrichten, met standaard templates en de bouwblokken van specifieke shopping software kun je heel snel online.

 

Kan ik mijn eigen domeinnaam gebruiken?

Wanneer je reeds een eigen domeinnaam hebt kunt je bij je bij een eigen webshop beginnen direct een koppeling ofwel doorverwijzing maken naar de webwinkel. Je kunt ook een nieuwe domeinnaam aanvragen, Bij Shoptrader krijg je standaard een Shoptrader link, een eigen domeinnaam kost een paar euro extra maar staat wel veel professioneler. Shoptrader geeft je momenteel een eigen domeinnaam het eerste jaar gratis.

 

Is mijn eigen webshop veilig?

Als je het goed aanpakt is jouw webwinkel zeer veilig, daarom is zelf knutselen zeer af te raden. Bij jouw eigen webshop beginnen moet de site veilig zijn voor zowel de aanbieder als de klant. Betalen regel je via de bekende betaalsystemen zoals iDeal of creditcard, gebruikersinformatie laat je allemaal lopen via de beveiligde server van Shoptrader. Neem geen risico met de privacy van jouw klanten en zorg dat je ook uitbetaald wordt!

 

Wanneer moet ik een eigen webshop beginnen?

Nu meteen, vandaag nog! Waar wacht je nog op? Als jij een goed idee hebt moet je direct starten. De kosten om te beginnen zijn laag, de mogelijkheden onbegrensd.