Mijnwereldverhaal
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je op letten bij het maken van drone video’s

Drone video’s maken is leuk

Het maken van video’s is waarschijnlijk wel één van de meest voorkomende vormen van het gebruik van een drone met camera. Het is dan ook erg leuk om de mooie beelden te schieten en ze vervolgens met iedereen te delen. Alleen komt daar wel wat meer bij kijken dan een drone de lucht in sturen en de camera aan te zetten. Er zijn een heleboel do’s en don’ts waar je aan moet denken als je goede video’s met drones wilt maken. Om daar een goed beeld van te kijken is dit lijstje een goede leidraad te noemen.

Dag of nacht

Denk eraan dat er een flink verschil tussen dag en nacht is. Dit lijkt misschien een open deur, maar het gebeurt maar al te vaak dat mensen in de nachtelijke uurtjes een mooie video willen schieten en dat dit totaal misgaat omdat de camera niet toereikend is of verkeerd is ingesteld. Dit is dus een belangrijke zaak waar je altijd over na moet denken. Wie het zich niet te moeilijk wil maken, zeker in het begin, kan het beste gewoon zo veel mogelijk in het daglicht blijven filmen. Zo kan je er zeker van zijn dat de video er goed uit zal komen.

Speel met de vlieghoogte

De hoogte waarop je vliegt maakt een flink verschil voor het soort beelden dat je maakt. Leer hier dus ook goed mee omgaan. Het kan best zijn dat je in het begin daardoor niet de meest geweldige beelden schiet, maar daardoor leer je wel goed om te gaan met de mogelijkheden die het vliegen op verschillende hoogtes biedt. Uiteindelijk komt dit de kwaliteit van de films die je maakt ten goede. Bovendien hoeft niemand natuurlijk de eerste beelden die je met je drone met camera hebt gemaakt te zien. Zo lijk je direct een echte prof.

Kwaliteit van de drone

Niet alleen de kwaliteit van de camera is belangrijk. Ook de kwaliteit van de drone zelf is van groot belang. Hoe goed kan de drone zijn stabiliteit bewaren bijvoorbeeld. Het is belangrijk om hier vooraf zekerheid over te hebben. Wanneer het toestel hier namelijk niet aan kan voldoen, dan kan je nog zo goed worden in het filmen, maar de video’s zullen nooit van goede kwaliteit worden. Dit is gemakkelijk te voorkomen door direct een goed apparaat aan te schaffen. Laat je hierover informeren en doe ook zelf voldoende onderzoek om tegenvallers te voorkomen. Dit is gemakkelijk te regelen.

Drone wetgeving

Ook van belang is de wetgeving. Het is namelijk per land verschillend wat allemaal wel en niet mag. Dit kan vooral ook een flink effect hebben op de video’s die je zou willen maken. Sommige dingen kunnen immers helemaal niet omdat de wet dit verbiedt. Zorg ervoor dat je hiervan van tevoren op de hoogte bent. Het kan immers flinke boetes schelen. Van dat geld kan je natuurlijk beter uitbreidingen van je drone kopen zoals leuke accessoires of andere extra’s die het vliegen nog veel leuker kunnen maken. Let daarom dus op wat een drone met camera wel en niet mag.

https://www.dronekiezer.nl/drones/