Mijnwereldverhaal
Image default
Banen en opleidingen

Verheug je op het wisselen van baan

U werkt nu al een tijdje voor dezelfde werkgever en vindt dat het tijd wordt voor wat anders. Begrijpelijk want lang voor dezelfde werkgever werken doet eigenlijk niemand meer. Het is natuurlijk ook wel een spannende zet. Vooral als het nog niet helemaal duidelijk is welke kan je op gaat. Stel nou dat je in een tussen periode valt of die misschien wel bewust neemt. Dat betekent een gat in je cv. Wat kan je nou precies doen om bezig en aantrekkelijk te blijven voor een nieuwe werkgever. Hier kunt u verschillende dingen op doen. 

Je moet er in de eerste instantie voor zorgen dat u niet stil blijft zitten. Ga bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen bij uw kind op de basisschool of ga helpen bij de sportvereniging. Hiernaast kan je een cursus volgen om je dieper te specialiseren in het vak. Op deze manier blijft u bezig met uw werk en ziet de toekomstige werkgever dat je interesses ook echt bij je werk liggen. Als je nou in de randstad woont is het slim om misschien een Outplacement Rotterdam traject te volgen. Ook in het midden en Oosten van het land zijn verschillende trajecten voor outplacement te volgen. Een outplacement traject is een van werkgever tot werkgever traject. Je kan zich hiervoor opgeven en komt dan in een traject waarin er wordt gekeken naar uw competenties. Je wordt dan begeleidt door een loopbaancoach. Hiernaast wordt aangeraden om in beweging te blijven in het kader van sport. Door regelmatig te blijven sporten zorgt u ervoor dat u actief blijft. Dit is een goede instap naar het ondernemen van verdere activiteiten.

Wat u ook precies doet onderweg naar je nieuwe baan. Er wacht een spannend traject op je die je met beide armen moet omarmen. Sta er voor open en lach het toe. Op deze manier bereid je je helemaal positief en klaar voor op een nieuw.

https://carrierepoort.nl