Mijnwereldverhaal
Image default
Kinderen

Waarom u gebruik zou moeten maken van kinderopvang?

Zelfs voor de kleinste kinderen houden kinderdagverblijven elke dag een voorspelbare routine aan. Eten, spelen en dutten op bepaalde tijden maken hier allemaal deel uit van de dagelijkse routine. Leuke activiteiten zoals muziek en verhalen stimuleren de hersengroei en -ontwikkeling bij wat oudere kinderen. De georganiseerde dag zorgt ervoor dat het gedrag van uw kind niet overal de kop opsteekt als u het ophaalt van het kinderdagverblijf. Dit komt door het feit dat hun hele dag was gepland en gereguleerd. Jongeren die naar hoogwaardige kinderopvang gaan, blijken zich beter te gedragen dan kinderen die dat niet doen. Kinderen in de kinderopvang ontwikkelen sociale vaardigheden via regelmatige interactie met andere kinderen gedurende de dag. Ze verbeteren hun probleemoplossend vermogen en hebben minder conflicten met leeftijdsgenoten. Dit beperkt zich niet tot kinderopvang.

Nadelen van kinderopvang

Het bezoeken van een kinderdagverblijf zoals kinderopvang KDV voor pasgeborenen die hun immuunsysteem niet hebben ontwikkeld, kan het voor hen gemakkelijker maken om verkoudheid en andere gevaarlijke infecties te krijgen. De kinderopvang zal u hoogstwaarschijnlijk vragen om ze thuis te houden als uw kind onwel wordt, waardoor u een dag vrij moet nemen of alternatieve kinderopvang moet zoeken. Leraren in de meeste kinderdagverblijven zorgen voor ten minste drie kinderen tegelijk in vergelijking met oppas- of familielid zorg. Kwalitatieve kinderopvang programma’s zijn vaak overtekend, waardoor het onmogelijk is om uw kind een plaats te garanderen. Kinderopvang programma’s kunnen duur zijn, zelfs als ze minder duur zijn dan het inhuren van een oppas. Dit is een typische tekortkoming in de kinderopvang voor pasgeborenen die voor een gezonde groei afhankelijk zijn van de band met de verzorger. Opvolging kunt u het beste doen als u uw kind ophaalt bij de kinderopvang.

Hoe kies je de juiste kinderopvang?

Krijg verwijzingen van ouders of van uw arts. Vraag aan degene die je tegenkomt in de wachtkamer van je kinderarts als je geen andere ouders kent. U kunt ook online zoeken naar referentie diensten voor kinderopvang of contact opnemen met de regelgevende instantie van de staat. Neem telefonisch contact op met screeningscentra en thuiszorgaanbieders. Verwijder het van uw lijst als de openingstijden van het centrum ongemakkelijk zijn of het personeel niet reageert. Controleer de kinderopvang zelf om te bepalen of deze aan uw eisen voldoet als u uw keuze heeft beperkt. Het is waarschijnlijk niet geschikt voor uw kind als iets u niet goed lijkt. Bel oude en huidige klanten om erachter te komen hoe blij zij en hun kinderen waren met hun ervaring. Vertrouw niet op de gloeiende aanbevelingsbrieven die providers kunnen aanbieden.