Mijnwereldverhaal
Image default
Auto’s en Motoren

De BPM berekenen, wat moet je precies weten?

Vooraleer over te gaan tot het aanschaffen van een bepaalde, nieuwe auto wordt het door experten altijd sterk aanbevolen om eerst even alle relevante kosten die gepaard gaan met de aanschaf van die auto op een rijtje te gaan zetten. Dat geldt dus niet alleen voor de aankoopprijs van het voertuig, maar wat daarnaast verder ook te denken van bijvoorbeeld de BPM die moet worden betaald? Uiteraard spreekt het voor zich dat ook de verzekering niet onbelangrijk is om rekening mee te houden. Hoe dan ook, op deze pagina gaan we je alles vertellen wat je zeker moet weten over de BPM berekenen zodat je wat dit betreft alvast niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Is de BPM berekenen belangrijk of niet?

In eerste instantie wordt door de mensen de vraag gesteld of de BPM berekenen in de praktijk wel echt van cruciaal belang is of niet. In principe hoe je dat natuurlijk niet per se te doen, maar het niet uitvoeren van een dergelijke berekening zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen met betrekking tot je financiële situatie. Bovendien is het zo dat het berekenen van deze belasting niet eens zo’n groot probleem hoeft te zijn. Zo kan de garage waarbij je, je nieuwe auto hebt aangekocht dit voor jou doen, maar is het eveneens mogelijk om hiervoor gebruik te maken van een speciale BPM calculator. Zo kan je in een handomdraai de BPM berekenen die je zal moeten betalen voor jouw nieuwe auto. 

Hoe kan je zo’n berekening precies uitvoeren? 

De informatie hierboven heeft het eigenlijk al enigszins aangehaald, de BPM berekenen kan in de praktijk op menig aantal uiteenlopende manieren gebeuren. In principe is het in eerste instantie een mogelijkheid om dit na te vragen bij de garage die het voertuig verkoopt. Dit is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er zoiets bestaat als een BPM calculator. Door gebruik te maken van zo’n stukje software is het in een handomdraai mogelijk om te achterhalen welke BPM er door jou voor je nieuwe auto dient te worden betaald. Zo behoren verrassingen tot het verleden.

Wanneer dient de BPM precies betaald te worden?

Het spreekt voor zich dat de BPM berekenen alleen niet voldoende is. Daarnaast is het tevens van belang om te weten dat deze belasting dient te worden betaald vooraleer het voertuig op kenteken kan worden gezet. Met andere woorden, het is altijd belangrijk om eerst deze belasting te betalen vooraleer je, je in het verkeer gaat begeven. Voor heel wat mensen geldt dat dit een niet onbelangrijk probleem blijkt te zijn. Zij hebben er namelijk voor gekozen om al hun spaargeld in de aankoop van een nieuwe auto te stoppen waardoor ze niet voldoende financiële middelen meer voor handen hebben voor het betalen van de BPM. In het merendeel van de gevallen hebben deze mensen er niet voor gekozen om de BPM te berekenen. Wil jij dit probleem voorkomen? Dan is de BPM berekenen via DAS Import dus zeker en vast iets wat je zal moeten doen.