Mijnwereldverhaal
Image default
Relatie

Mediation in Groningen, dit moet je weten

Wanneer u in een conflict zit, dan kan een mediation een goede oplossing zijn voor zowel uzelf als de tegenpartij. In deze blog wordt uitgelegd wat een mediation is en waarom je voor een mediation zou moeten kiezen. Een mediation kun je op verschillende plekken aanvragen. Zo kun je een mediation in Groningen aanvragen, maar ook in andere steden zoals Amsterdam en Utrecht.

 

Wat is een mediation in Groningen?

Mediation is een proces waarbij u en de andere partij het conflict oplossen door middel van onderhandelingen onder toezicht van een onpartijdige mediator. Het kan in het begin moeilijk zijn om een ​​gesprek te voeren. U voelt zich op uw gemak als u een bemiddelaar heeft. Het is vaak een succesvolle strategie, blijkt uit ervaring. U kunt tijd en geld besparen door enkele gesprekken te voeren met een onpartijdige bemiddelaar. Mediator helpt vastgelopen communicatie op te lossen en de zaak in een breder perspectief te plaatsen. De bemiddelaar kan op verzoek ook specifieke informatie verstrekken. Mediation is sneller dan een juridische procedure en kan op uw wensen worden afgestemd. Ook zal mediation minder snel leiden tot een breuk in de relatie tussen partijen. Een mediation heeft de schijn van een overlegscheiding, maar werkt in de theorie net iets anders.

 

Waarom een Mediation?

Het eigenlijke probleem wordt niet altijd opgelost door een rechterlijke uitspraak. Een bestuursrechter bepaalt of je juridisch gelijk hebt of niet. Uw beroep wordt gegrond verklaard en het overheidsbesluit waarmee u het niet eens bent, wordt ongeldig verklaard. Mediation biedt wellicht een betere oplossing. Mediation kan ook de grondoorzaken van problemen aanpakken. Mediation brengt partijen bij elkaar en de mediator helpt hen het gesprek weer op te pakken. Partijen bepalen hoe mediation eruitziet. De onderlinge relatie wordt niet verder geschaad, tenzij dat nodig is. Als mediation succesvol is, is er geen verliezer of winnaar. Bij mediation draait alles om emotionele betrokkenheid. De achtergrond van het conflict wordt zelden toegestaan ​​tijdens een juridische procedure. Een bemiddelaar kan zowel de emotionele kant van een zaak als communicatiekwesties in overweging nemen.

 

https://henkelmanvannimwegen.nl/mediation-groningen/