Mijnwereldverhaal
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeilles Groningen

Zeilles in Groningen kan georganiseerd worden op het Zuidlaardermeer. Zeilles is les krijgen in zeilen. Zeilen doe je in een zeilschip of zeilboot deze boten bewegen zicht voort door windkracht op het water. Er is wel een verschil tussen een zeilboot en een zeilschip. Met een zeilboot wordt in het algemeen de kleinere recreatie en sport boten aangeduid. De grotere boter worden schepen genoemd, deze worden doorgaans gebruikt voor vracht- of passagiersvaart. Een zeilschip bestaat uit een romp met een boeg een middenschip en achterschip, een zwaard, een roer het schip kan een of meerdere masten hebben met ra’s dit hebben dwarsgetuigde schepen, stengen ook bij dwarsgetuigde schepen een giek, gaffel bij gaffelgetuigde schepen en een spriet bij sprietgetuigde schepen.

Er zijn veel zeilklasse, Zeilles in Groningen wordt meestal gegeven in een optimist een optimist heeft een lengte van 2,34 meter is totaal 42 kg en heeft een oppervlakte van 3,50 m2. Een laser, een laser heeft een lengte van 4,26 meter is totaal 57 kg en heeft een totale oppervlakte van 7,07 m2. En een vlak een vlak heeft een lengte van 6,50 meter heeft een gewicht van 530 kg en de totale oppervlakte van de boot kan verschillen dit hangt van het type.

Zeilen is een techniek om je op het water voort te bewegen met behulp van de wind. Je komt vooruit door de wind op te vangen in  een zeil. ook kan je zeilen op het vaste land, dan heb je een zeilwagen nodig dit is een voertuig op wielen die ook voort beweegt door middel van de wind vangen in het zeil. met zeilles Groningen leer je begrippen die met zeilen verband houden. Zoals de drukkracht van de wind op het zeil. lateraalpunt. Dit is het aangrijpingspunt van de kracht van het water die zijdelings op het schip inwerken; het is het onderwater-equivalent van het zeilpunt. Schijnbare wind. Zodra een zeilboot snelheid maakt veranderd de luchtsnelheid ten opzichte van de boot. De effecten van waterstromingen. Stuurgedrag, omdat er onder verschillende omstandigheden een horizontale afstand zal zijn tussen het zeilpunt en het laterale punt, werkt er een koppel op het schip, dat daardoor neigt tot oploeven of afvallen. Oploeven is de kop naar de wind draaien en afvallen is met de kop van de wind afdraaien. Er zijn 13 zeilevenementen in Nederland bijvoorbeeld: 24-uurs zeilrace, Nederlands Studenten Kampioenschap, Ronde om Texel, Skûtsjesilen en de Sneekweek. 

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/zeil-en-surflessen/zeilles/