Mijnwereldverhaal
Image default
Gezondheid

Afspraak maken voor fysiotherapie in Tilburg

Ben jij op zoek naar fysiotherapie in Tilburg, omdat je al geruime tijd last hebt van jouw spieren of gewrichten? Dan komt dat vast en zeker goed, want er zijn verschillende praktijken te vinden. Maak snel een afspraak met een fysiotherapeut en dan ben je hopelijk snel weer van jouw klachten af! 

Waar vind je goede fysiotherapie in Tilburg? 

Informeer eens bij bekenden, vrienden of familie of zij goede ervaringen met een praktijk voor fysiotherapie in Tilburg hebben. Is dit niet het geval, dan kan je jouw huisarts om advies vragen. Zij weten precies welke praktijk geschikt is voor welke klachten. Sommige praktijken zijn namelijk gespecialiseerd in een bepaald soort klachten. Jouw huisarts kan jou dus goed adviseren. 

Hoe gaat de behandeling bij fysiotherapie in Tilburg? 

Natuurlijk wil de fysiotherapeut eerst heel goed weten wat jouw klachten zijn. Dus jullie beginnen met een uitgebreid gesprek. Fysiotherapie in Tilburg zal vragen of jij de oorzaak van jouw klachten weet? Dit kan bijvoorbeeld een ongeluk zijn. Ook wordt er geïnformeerd naar de locatie van jouw klachten, je moet een cijfer aan jouw pijn geven (tien is ondraaglijke pijn en nul is geen pijn) en je moet onder andere aangeven wanneer jij de meeste klachten hebt. Daarna gaat hij of zij jou lichamelijk onderzoeken. Als het helemaal duidelijk is wat er aan de hand is, zal fysiotherapie Tilburg beginnen met de echte behandeling: massage! Na de behandeling krijg jij oefeningen uitgelegd, deze moet je thuis ook doen, zodat je snel pijnvrij bent. 

Heb je een doorverwijzing nodig voor fysiotherapie in Tilburg? 

Vroeger moest je altijd eerst naar de huisarts om een doorverwijzing te halen. Maar dat hoeft nu niet meer. Je kunt rechtstreeks een afspraak maken met de fysiotherapeut en de secretaresse van de praktijk handelt alles met jouw zorgverzekering af. Handig toch?