Mijnwereldverhaal
Image default
Gezondheid

Een brokgevoel in de keel is erg vervelend

Heeft u last van een vervelend brokgevoel in uw keel? Dit gevoel zit meestal ter hoogte van het strottenhoofd. Zo een gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Over het algemeen is dit een onschuldig probleem. Een brokgevoel in de keel is een onschuldig probleem wanneer het gevoel het gevolg is van stress of angst. Stress en angst kunnen ervoor zorgen dat u verkeerd in- en uitademt, waarbij u onbewust de spieren in de keel en hals aanspant. Dit veroorzaakt uiteindelijk een brokgevoel in de keel. Wanneer u minder gespannen bent, zult u ook merken dat u minder last heeft van het brokgevoel.

Buteyko therapie helpt bij brokgevoel in de keel

Wanneer u merkt dat het brokgevoel blijft aanhouden; ook wanneer u minder gespannen bent; is het goed om de arts te raadplegen. Als het brokgevoel in uw keel het gevolg is van een verkeerde ademhaling, dan kunnen we u helpen af te komen van dit gevoel. Dit doen we door middel van de Buteyko therapie. De Buteyko therapie is een effectieve ademhalingstherapie die kan helpen om het brokgevoel in de keel weg te krijgen. De therapie bestaat uit een aantal ademhalingsoefeningen. U leert stap voor stap uw ademhaling te verbeteren. De duur van de therapie hangt helemaal van uw persoonlijke situatie af.

Hulp bij brokgevoel in de keel

Een verkeerde ademhaling kan naast een brokgevoel in de keel nog allerlei andere ziekten en klachten met zich meebrengen. Merkt u dat u verkeerd in- en uitademt? En wilt u eventuele ziekten en klachten voorkomen? Of heeft u een brokgevoel in uw keel en wilt u weten of Buteyko therapie u kan helpen? Dan kunt u contact met ons opnemen. We beantwoorden graag als uw vragen en helpen u graag verder. Wij kunnen u helpen wanneer u snel en diep ademt, zich te snel vermoeid voelt of last heeft van hyperventilatie klachten. In al deze gevallen zult u profijt hebben van Buteyko therapie.