Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Altijd voorbereid op pad

Wanneer je op pad gaat met de auto, is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Het zorgen voor een auto verbanddoos is daarin een goede eerste stap. Er zijn een aantal dingen die altijd standaard in zo’n verbandkoffer horen te zitten.

Redelijk voor zichzelf sprekend is natuurlijk dat in een verbanddoos voldoende pleisters horen te zitten. Voor het handige zijn dat bij voorkeur ook voldoende verschillende formaten, zodat je voor alle gelegenheden de juiste pleisters hebt om te kunnen gebruiken.

Ook moet er voldoende verband aanwezig zijn om eventueel te kunnen verbinden. Dat verband moet natuurlijk ook nog met iets geknipt worden. Om die reden moet je ook zorgen voor een goede verbandschaar waar je het verband kunt knippen en economisch kan gebruiken. Er bestaat ook plakverband, waarbij je geen plakband of tape nodig hebt om het verband vast te zetten.

Voor het verbinden van wonden is het ook handig om altijd iets ter ontsmetting in de verbanddoos te hebben om te kunnen gebruiken indien nodig. Jodium is natuurlijk van oudsher het middel hiervoor maar een flesje wondenalcohol doet het ook altijd goed in de verbanddoos en dit geeft bovendien ook minder rommel dan jodium omdat dit gewoon doorzichtig en vloeibaar is. Jodium kan lelijke vlekken geven op de huid en vooral ook op kleding, dus het is fijn als je dat kunt voorkomen maar toch iets hebt waarmee je de wonde goed kunt ontsmetten.

Het is altijd handig als je zelf de eerste hulp kunt verlenen. Indien je echter toch twijfelt, kan het nooit kwaad om toch je huisarts of de ambulance te bellen. Je kunt natuurlijk ook niet alles oplossen met een verbanddoos. Voor sommige incidenten is er serieuzer geschut nodig en dat moet je dan ook inzetten. Maar zorg er wel voor dat je verbanddoos altijd goed is aangevuld. 

https://www.schoens-safety.nl