Mijnwereldverhaal
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen zonder BKR is heel goed mogelijk

bedrijfswagen leasen en bedrijfsauto leasen 

Een comfortabel leven is al duur genoeg. Autorijden is daar een van de belangrijkste redenen voor. Een auto kopen is dan ook minder gemakkelijk gedaan dan je denkt. Gelukkig is daar tegenwoordig een goede oplossing voor. Je kunt namelijk ook als privépersoon een auto leasen. Zelfs als je doordat het allemaal even duurder werd dan je dacht onverhoopt aan een registratie bij de het BKR bent gekomen. Er zijn namelijk talloze opties die auto leasen zonder BKR mogelijk maken. Een goede optie is private lease. Zo kan ook jij zonder verdere moeilijkheden in een nieuwe auto rijden.

Private lease

Private lease is de leaseoptie waarbij je als particulier een auto leasen kunt. Je hebt dan dus geen tussenpersoon in de vorm van een werkgever nodig. Verder is het leasen eigenlijk in bijna alles hetzelfde als wanneer je een auto van de zaak rijdt. Je betaalt een vast bedrag per maand, maar voor dat bedrag wordt wel alles wat met je auto te maken heeft voor je geregeld. Dat is namelijk de taak van de leasemaatschappij. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onderhoudskosten, maar ook aan de wegenbelasting. Dit zorgt dat jij geen onverwachte kosten tegenkomt. Dat maakt het wel zo makkelijk.

Geen bijtelling

Het allerbelangrijkste verschil tussen zakelijk leasen en private lease is het ontbreken van de beroemde bijtelling wanneer je privé leaset. Je betaalt de kosten namelijk al zelf. Het is geen verkapt loon dat je van je werkgever ontvangt. Daarom hoeft er dus ook geen bijtelling te worden gerekend voor jouw leaseauto. Dit zou namelijk betekenen dat je dubbel zou moeten gaan betalen voor dezelfde auto. Het is een reden waarom private lease tegenwoordig vaker gekozen wordt. Het is duidelijker waarvoor je betaalt en waar jouw geld aan besteed wordt. Namelijk aan de kosten die jouw auto met zich meebrengt.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/