Mijnwereldverhaal
Image default
Gezondheid

Blessures bij tennis

Tennis is geen contact sport. Toch gebeuren er vrij frequent ongelukken op de tennis baan. Je lichaam heeft vrij veel te voorduren tijdens het spelen van tennis. Je manoeuvreert van links naar rechts, je springt, je draait en je gaat maar door. Dit zijn allemaal bewegingen die jou spieren en pezen belasten. Als je eenmaal een verkeerde beweging gemaakt hebt en een blessure opgelopen hebt ben je verder van huis. Deze zijn vaak hardnekkig en laten altijd een soort litteken achter. Als je knie eenmaal beschadigd is, is de kans aannemelijk en vaak ook groot dat je hier regelmatiger en meer last van krijgt.

In dit artikel ga ik vertellen wat de meest voorkomende blessures zijn in de tennis sport. Ik hoop jullie hiermee niet bang te maken, maar wel te waarschuwen voor de gevolgen van een blessure. Stop vooral niet met het zwaaien van je tennisracket.

Als eerst is er de enkel blessure. Dit gewricht is heel gevoelig voor blessures. Een verdraaiing of door de enkel zakken zijn de meest voorkomende blessures. Een verstuikte enkel komt ook heel vaak voor. Als je hier last van hebt dan wordt de enkel vaak ingetaped om ondersteuning te bieden.

De knie is de tweede plek waar veel blessures ontstaan. De spieren rondom de knie sterker zijn dan om de enkel en de zorgt er wel voor er minder snel blessures ontstaan, maar het betekent dat de blessures hardnekkig van aard zijn. De blessures zijn vaak een knie die uit de kom gaat, het scheuren van de meniscus of het scheuren van één van de kruisbanden.

De derde plek is de achillespees. Hoewel een blessure hier tamelijk weinig voor komt, is het één van de pijnlijkste blessures. Het komt vaak voor bij oude mensen. Tijdens het ouders worden gaat de kwaliteit van de achillespees achteruit en ontstaat er tendinopathie.

Door goede k swiss tennisschoenen te hebben voorkom je problemen bij de bovenstaande gewrichten en spieren.

https://www.kctennis.nl