Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Buitenspelen

Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel fysiek als mentaal kan buiten spelen veel bijdragen aan de ontwikkeling van kind. Tijdens het buitenspelen zijn kinderen fanatiek bezig en werken ze dus aan hun lichaam. Daarnaast spelen de kinderen ook met andere kinderen waardoor ze mentaal ook met elkaar bezig zijn. Buiten spelen heeft veel voordelen waarvan dit er twee zijn. Verder in het artikel lees je nog meer voordelen die buiten spelen op kinderen kunnen hebben. Mocht je nu al overtuigd zijn van het effect van buiten spelen dan kan je hier een tuin schommel kopen.

Door buiten te spelen beweeg je je lichaam. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat je conditie opbouwt. Het zorgt er ook voor dat je lichaam sterker wordt en flexibeler. Kinderen spelen veel buiten en wringen zich in allerlei posities waardoor het lichaam flexibeler wordt. Het vele bewegen heeft dit niet alleen als voordeel, door het bewegen kunnen de lichaamsdelen onderling ook beter functioneren en dit helpt de bevordering van de hersenen. Doordat de hersenen het lichaam aansturen en er veel bewogen wordt kan er op andere vlakken ook vooruitgang worden geboekt. Dit kan gaan om bijvoorbeeld lezen en schrijven.

Door verschillende spellen te spelen en buiten speeltoestellen te gebruiken tijdens het buiten spelen worden de hersenen getraind. Kinderen kunnen door spellen zoals voetbal, tikkertje en verstoppertje dingen veel beter in schatten. Bij voetbal is een goede oogcoördinatie nodig, bij tikkertje is inschattingsvermogen nodig en bij verstoppertje zijn snelheid en afstand factoren die overwogen moeten worden. Door het spelen van deze spellen worden deze inschattingsfuncties dus bevorderd.

Omdat kinderen veel bewegen zullen ze ook meer energie verbranden. Dit heeft tot gevolg dat ze meer zullen of vallen of minder zullen aankomen. Buiten spelen gaat dus een groot Nederlands probleem tegen. Veel kinderen hebben namelijk last van overgewicht. Door buiten te spelen verzwak of ga je dit probleem zelfs helemaal tegen.

https://www.buitenspeelgoed.nl/