Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

De vele voordelen van een luchtbevochtiger

In dit artikel bespreken we enkele voordelen van een luchtbevochtiger. Mensen die er al een hebben zullen denken: “Is dat nodig dan, die voordelen zijn toch allang duidelijk?” Mensen zonder luchtbevochtiger denken op hun beurt: “Heeft een luchtbevochtiger überhaupt voordelen dan?” Die mensen raad ik aan snel door te lezen.

 

Herstelt droge huid in de winter

Luchtbevochtigers van shopvoorgezondheid behandelen droge huis en gebarsten lippen tijdens de wintermaanden. De luchtvochtigheid binnenshuis kan door een fornuis dalen tot tien procent minder. Luchtbevochtigers voegen de broodnodige vochtigheid toe aan de lucht en de huid. Gebruik meerdere kleine apparaten in de buurt van bedden en houd de deuren gesloten in ruimtes waar een luchtbevochtiger in gebruik is.

 

Verzachtende droge huidomstandigheden

Net zoals luchtbevochtigers een droge winterhuid behandelen, kalmeert het de droge huid en jeuk. Lage luchtvochtigheid verergert de symptomen van eczeem. Psoriasis, schildklieraandoeningen, medicijnen voor acne en cosmetische producten kunnen ook een droge huid veroorzaken die kan worden verlicht met een luchtbevochtiger. 

 

Kou, griep en allergiesymptomen behandelen

Luchtbevochtigers kalmeren de droge huid, irritatie of jeuk in de neus, neusgangen, sinussen, mond, keel en ogen. Ze helpen bij het voorkomen van neusbloedingen bij hen die gevoelig zijn als hun neus droog is. Vandaar dat luchtbevochtigers gunstig zijn voor mensen met verkoudheid, griep of allergieën. Ze dienen zelfs als een preventieve maatregel en beperken of elimineren virussen en bacteriën die gedijen in droge lucht. Overmatig gebruik van luchtbevochtigers kan echter leiden tot groei van pathogenen en allergenen.

 

Astma verlichten

Kinderen en volwassenen met astma vinden dat luchtbevochtigers vaak helpen bij hun ademhaling, vooral wanneer de aandoening wordt verergerd door een luchtweginfectie. Mensen met astma moeten wel eerst bij hun arts navragen voor ze een luchtbevochtiger gebruiken. Luchtbevochtigers moeten schoon worden gehouden om de lucht vrij van astma-irriterende stoffen te houden. Vochtigheidsniveau die te hoog worden gehouden, kunnen de zaken ook verergeren, wat de groei van schimmel of meeldauw kan veroorzaken.