Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

De laatste trend industriële vloerlampen

Vloerlampen ook wel staande lampen genoemd, doordat ze vrijwel altijd op poten staan, zijn een lichtpunt in de woonkamer. Soms staan ze hoog op poten en hebben meer lichtpunten, de één kan dienen als sfeerlamp, terwijl de ander functioneert als leeslamp. Maar ook lage vloerlampen kunnen een prachtige verlichting geven op een meubel, of decoratiestuk.

Als je van verandering houd, zijn vloerlampen ook zeer geschikt, doordat je niet in muren hoeft te boren kan de lamp eenvoudig ergens anders geplaatst worden, door een kleine verandering, kan er een heel andere uitstraling in je woonkamer gecreëerd worden.

De laatste trends

Net als bij kleding, en meubelen zijn er bij vloerlampen ook trends te onderscheiden. Wat in 2015 veel gezien wordt zijn de: booglampen, hiermee kan een lichtpunt gecreëerd worden op een andere plaats dan waar de lamp staat, de driepoot, ook wel tripod genoemd geeft een moderne tot klassieke uitstraling, koperkleur is terug in opkomst, en dit is ook te zien in de nieuwste vloerlampen, voor avontuurlijke mensen zijn er vloerlampen gemaakt met een poot van drijfhout, takken of boomstammen. Voor een moderne uitstraling zijn er de led lampen met verschillende lichtpunten. 

Industriële vloerlampen

Wat vooral niet mag ontbreken bij de laatste trends “de industriële vloerlampen,” deze zijn te gebruiken om een gehele woonkamer te verlichten, maar zijn ook zeer geschikt als spot op een decoratiestuk of meubel. De industriële vloerlamp is geschikt voor een moderne, strakke inrichting, maar ook voor de vintage inrichting zijn er mogelijkheden. Industriële vloerlampen zijn vaak grote robuuste vloerlampen, waar vaak chroom in voorkomt. Dit geheel geeft een stoere uitstraling aan een moderne of vintage woonkamer. 

Mogelijkheden

Plaats een industriële lamp in de serre, of onder een overkapping en laat het licht op het mooiste stuk van de tuin schijnen. De bloemen zijn nog nooit zo mooi tot hun recht gekomen, als in het licht van een industriële vloerlamp.

https://lampeninhuis.wordpress.com/2015/05/06/hoe-worden-de-oude-originele-fabriekslampen-omgebouwd-tot-hippe-sfeermakers/