Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Etiketteren

Een goed etiketteersysteem opzetten is noodzakelijk als je een functie hebt binnen de logistiek of zelf een bedrijf runt dat haar eigen etiketten moet maken, maar hoe krijg je een goed lopend etiketteersysteem nou voor elkaar?

 

Ten eerste moet je bedenken of je je etiketten handmatig of met een machine wilt aanbrengen. Handmatig bespaart je meestal geld en zorgt ervoor dat je meer controle hebt over het aanbrengen van de etiketten. Als je echter boven een bepaald aantal aan te brengen etiketten komt te zitten, wordt het toch goedkoper en eenvoudiger om een machine te gebruiken. Je bespaart mankracht en je bent verzekerd van een gelijke kwaliteit op elk product dat je etiketteert. Daarnaast ben is een etiketteermachine vele malen sneller dan welk mens dan ook. 

 

Ik snap dat dit vrij kort door de bocht is en misschien niet heel veel hulp biedt op het kiezen voor een etiketteermachine of het handmatig etiketteren. Om die keuze te maken is het belangrijk om jezelf een paar dingen af te vragen:

  1. Wat is de vorm van het product?

  2. Hoe snel moet het product geëtiketteerd worden?

  3. Hoe groot zijn de etiketten?

  4. Hoeveel etiketten moeten er aangebracht worden op het product?

  5. Hoeveel etiketten moeten er in totaal worden geëtiketteerd?

 

Door deze vijf vragen te beantwoorden, zou het mogelijk moeten zijn om tot een goed besluit te komen aangaande het aanschaffen van een etiketteermachine. Als je toch nog vastloopt op vraag 1, omdat je niet weet hoe je een etiket moet aanbrengen op een product dat geen simpele vorm heeft, is het misschien nog handig om een kijkje te nemen naar alle soorten etiketteermachines.

 

Er zijn etiketteermachines die speciaal zijn gemaakt om etiketten te plakken op bijzonder platte producten.

 

Als je een product hebt dat meerdere etiketten nodig heeft, zijn er ook etiketteermachines die twee etiketten tegelijkertijd kunnen etiketteren.

 

Verder zijn er nog etiketteermachines die zowel boven en onder als rondom het hele product kunnen etiketteren.

 

Als je dan nog steeds niet zeker weet of jouw product kan worden geëtiketteerd, is het handig om een kijkje te nemen naar zeer gespecialiseerde etiketteermachines, immers, de etiketten om wijnfles halzen moeten toch ergens vandaan komen?

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/