Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Manieren om geld te besparen

Voor veel mensen is het moeilijk om zorgvuldig met hun geld om te gaan, tegenwoordig kosten veel dingen geld en niet iedereen heeft een consultant salarisadministratie. Het leven is geen bedrijf met een HR adviseur die je overal mee helpt. Veel mensen moeten dit zelf doen dus hier een aantal tips om geld te besparen!

Natuurlijk heb je zeker als je een eigen huisje hebt veel vaste lasten, de maandelijkse huur, verschillende rekeningen die betaald moeten worden. Begin met het betalen van al deze vaste lasten, op deze manier zit je niet met het probleem dat je geen geld hebt en dingen niet gelijk kunt betalen. Wanneer je de vaste lasten hebt betaald kun je gaan kijken op welke dingen je kunt besparen. Iets waar je op kan besparen zijn je boodschappen, ga bijvoorbeeld naar de Jumbo of Lidl, deze winkels zijn een stuk goedkoper dan de Albert Heijn. Op het gebied van eten kun je over het algemeen veel geld besparen, bestel geen eten en ga in plaats van uiteten gezellig samen thuis koken.

Denk goed na over alle aankopen die je doet, kijk eens goed naar je kledingkast bijvoorbeeld. De kans is groot dat hier heel veel dingen in te vinden zijn die je eigenlijk nooit aan hebt en waar je veel geld op hebt kunnen besparen. Wanneer je volgende keer een aankoop wilt gaan doen, denk er dan eerst goed over na. Heb je liever dat leuke item met als gevolgd dat je aan het eind van de maand krap zit of heb je dat er niet voor over.

Natuurlijk moet je niet teveel letten op het besparen van geld, het is belangrijk dat je wel leuke dingen blijft doen en blijft genieten. Kijk voor uitjes die wat minder geld kosten of houd gewoon een gezellige film avond bij iemand thuis, een stuk goedkoper maar ook erg leuk!

http://www.cbbs.nl