Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Klassieke lampenkappen

Klassieke lampenkappen

Bij het hedendaags interieur denk je er niet direct aan om voor klassieke lampenkappen te gaan. Je denkt hierbij onmiddellijk aan ouderwets, stoffig en allesbehalve jong. Toch kan een klassieke lampenkap wel een extra sfeer brengen in huis. Ze zijn meestal in oerdegelijke stoffen gemaakt zodat ze lang meegaan. Vaak zijn ze in zachte kleuren, roze en beige bijvoorbeeld, zodat ze een romantische sfeer uitstralen.

Natuurlijk heb je allerlei soorten klassieke lampenkappen. Er zijn er met franjes en fluwelen lintjes en je hebt er van pure glimmende zijde. Persoonlijk zou ik niet direct gaan voor dergelijke lampenkappen. Maar wie weet, als je deze op de juiste manier combineert met andere moderne spullen, dat deze wel tot hun recht komen net doordat ze dan zo in het oog springen. Soms kan iets wel mooi zijn net omdat het zo kitscherig oogt. Overdrijf hiermee dan toch maar niet zodat je interieur er niet volledig oubollig gaat uitzien.

Tussen de klassieke lampenkappen vind je er vrij veel die zeker in een trendy interieur hun plaatsje kunnen opeisen. Hou jij van bloemen en heb je vaak snijbloemen in huis staan, dan kan een eenvoudige witte lampenkap met een paar rozenmotieven heel stijlvol zijn. En wat dacht je van een vichy geel of oranje ruitjesmotiefje: ouderwets, vintage maar toch ook wel leuk in een strakke leefomgeving, niet? De plissé lampenkappen zijn ook nooit weggeweest. Je kent ze wel, de kapjes die ogenschijnlijk van gevouwen papier gemaakt zijn. Dit is een vrij klassieke soort lampenkap maar kan heel speels overkomen. Je hebt ze nu ook in allerhande leuke frisse opvallende kleuren.

Over het algemeen zouden we het volgende durven stellen: je kan klassieke lampenkappen verwerken in jouw jonge interieur, zolang je er niet in overdrijft. Ze zijn geschikt als aandachtstrekker en speelse noot in je kamer. Ze kunnen in elke kamer geplaatst worden: zowel woonkamer als slaapkamer als hall komen ervoor in aanmerking. Je kan de verschillende lampenkappen op mekaar afstemmen: hanglampen, vloer- en tafellampen. Op die manier krijg je doorheen je huis eenzelfde sfeer: zacht, rustgevend en romantisch of hip, fris en dynamisch. Je kan er alle kanten mee uit.

Je kan ze combineren met goedkope meubeltjes maar evengoed met dure sjieke meubelen. Ze gaan samen met fijne meubelen maar ook met zware stoere meubelen. Het voordeel van klassieke lampenkappen is dat je ze doorheen de jaren kan behouden. Er staat geen leeftijd op. Als je op een bepaald moment besluit je meubelen te vervangen, kan je toch nog deze klassieke lampen bewaren. Ze blijven nog voor jaren hip en trendy.

http://www.lampenkappen-expert.nl/