Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Medewerkerstevredenheid onderzoek

Krijgen jouw werknemers wel voldoende betaald? Zijn zij tevreden met het bedrag dat zij krijgen voor het werken voor jouw bedrijf? Hoe ga jij als eigenaar en werkgever om met dit soort vraagstukken. Je kunt het de werknemers zelf vragen maar je kunt ook een goed onderzoek starten. Een onderzoek waar jij dit soort vraagstukken behandeld wordt ook wel een medewerkerstevredenheidsonderzoek genoemd. Er zijn veel werknemers die het vaak niet eens zijn met de betaling die zij ontvangen tegenover de werkzaamheden die zij verrichten.

Een persoon die voor jou werkt zal niet snel aan de bel trekken en vragen om een hoger salaris. De beloning die jij als werkgever geeft aan de mensen die voor jou werken moet hoog genoeg zijn. Een persoon die voor jou werkt kan al snel ontevreden zijn over het salaris wat hij ontvangt. Het kan nadelige gevolgen hebben voor jou als werkgever. Stel je voor dat de werknemers die het bedrijf draaiende houden vinden dat zij te weinig geld verdienen. De concurrentie kan dan een aantrekkelijker aanbod doen als het aankomt op een beloning en deze werknemers kunnen dan dus ervoor kiezen om toch voor een andere baas te gaan werken. Je kunt dus leegloop van personeel voorkomen door het interessant en aantrekkelijk te maken om voor jouw bedrijf te werken. Het kan niet alleen leiden tot het ontslag of overstap van jouw werknemers.

Het ergste wat er kan gebeuren is dat de personen die voor jou werken zich niet prettig voelen of blij zijn dat ze voor jou werken. Dit kan leiden tot frustraties en deze frustraties kunnen worden vertaald naar de werkzaamheden die zij voor jou uitvoeren. Om snel achter dit soort vraagstukken te komen is het handig om minimaal 1a 2 keer per jaar een medewerkersonderzoek in te stellen. Op deze manier voorkomt u dat de werknemers geen kans hebben om hun mening met jou te delen.

http://carrierepoort.nl