Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Vreemde wetten in Nederland

Je hebt vast wel eens gehoord van wetten in Amerika die nergens op slaan. Deze wetten zullen in Nederland niet voorkomen. Toch zijn er ook in Nederland een aantal wetten waar je vreemd van op zal kijken. In dit artikel lees je een aantal van die wetten.

Sinterklaas vieren in Deventer. Dacht het niet! Je mag in Deventer wel Sinterklaas vieren, maar niet met Sinterklaas. Je mag in Deventer niet over straat gaan verkleed als Sinterklaas. Mocht je dus een neefje of nichtje, of kennis hebben in Deventer en je wordt gevraagd als Sinterklaas. Dan is het waarschijnlijk een grap of je moet heel goed op je hoede zijn. Er staat echter niets over Zwarte Piet. Proberen zou ik het niet, zelfs advocaat Monster kan je in deze situatie niet helpen.

Schatten zoeken met behulp van een metaaldetector. Je ziet vaak genoeg mensen over het strand en soms ook in steden met een metaaldetector lopen. In Leiden zal je deze echter niet tegen komen. In deze stad is het namelijk verboden om met een metaaldetector over straat te lopen. Zitten er misschien schatten verborgen in deze geuzenstad?

Nu een algemene wet die in heel Nederland geld. Je mag ’s nachts niet in natuurgebieden komen. Wilde je een romantische boswandeling maken? Het is officieel verboden op na zonsondergang en voor zonsopkomst een bezoek te brengen in natuurgebieden. Oppassen geblazen dus.

Nog een vreemde wet die in heel Nederland in werking is. Stroperij is verboden, dit lijkt heel voor de hand liggend maar hieronder valt ook het meenemen van bladeren of riet. Je kan een flinke boete aan je broek krijgen als je takken en bladeren uit de natuur meeneemt. Zelfs strafrecht advocaat Westland is hier niet tegenop gewassen. Leg die dennenappels, kastanjes en eikenbladeren dus maar snel weer terug voordat je gepakt wordt voor stroperij.

https://www.ebhlegal.nl/