Mijnwereldverhaal
Image default
Vakantie

Nederland watersport land!

Nederland watersport land!

Nederland is een watersport land. Een land met veel recreatievaart. Varen op zee kan in de Waddenzee, maar wordt niet door veel recreatievaarders gedaan. De bekendste provincie als het gaat om watersport is Friesland. Dit komt door de vele meren. Ook in Groningen zijn een aantal meren en zij kijken met een schuinoog naar de buren. De laatste jaren heeft de recreatievaart er een boost gekregen. Een aantal kanalen zijn aangelegd om de provincie goed bereikbaar te maken voor de recreatievaart. Geld is er geïnvesteerd om het toerisme naar de Provincie te trekken.

Boot kopen?

Om vanaf het water te kunnen genieten van de prachtige omgeving is een boot natuurlijk een vereiste. Maar wat als je zelf geen boot hebt?

Een boot kopen is optie maar vergt een behoorlijke investering. Er zijn boten te koop voor een kleine prijs, maar eenmaal op het water merk je snel het verschil waardoor tijdens een proefvaart potentiele kopers naar een grotere luxere boot kijken.

Naast de investering in een boot moet deze worden onderhouden en is een ligplaats noodzakelijk. Bovendien ligt deze boot dan op een plek van waaruit je elke tocht begint. Een nieuwe omgeving bekijken vergt dan een lange vaartocht. Mits u daar de tijd voor heeft is dat geen probleem. Mocht u echter op een middag een paar uur willen varen dan maakt u al vaak een tocht over hetzelfde meer.

Alternatief?

Maar u wilt toch gaan varen, wat nu? Een boot huren is het gemakkelijkste alternatief. Hiervoor hoeft geen boot aan te schaffen, u hoeft hem niet te verzekeren en te onderhouden. Bovendien zijn er meerdere havens waar u een boot kunt huren. Dus elke keer op het zelfde meer varen is ook geen probleem. Daarnaast zijn boten in de verhuur uitstekend onderhouden en gaat om jonge boten die relatief nieuw zijn. Ook in geval van nood wordt u door de verhuurder geholpen.

Duur?

Maar is een boot huren niet heel duur? Als u puur kijkt naar de kosten van het huren lijkt het heel duur. Echter als u tien keer jaar vaart (de meeste bootbezitters halen dit niet) en we gaan uit van een levensduur van tien jaar van een sloep. Dan is het ongeveer even duur. Bedenk wel als het gaat om u eigen boot gaat u nog kosten maakt voor onderhoud, liggeld en verzekering.

Gaat u een boot kopen bedenk dan goed hoe vaak u gaat varen. Meer dan tien keer per jaar is in de praktijk vaak. Hoeveel vrije tijd heeft u? Gaat u ook als het weer wisselvallig is?

Mijn advies huur een boot!

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/