Mijnwereldverhaal
Image default
Mode en Kleding

Ringen van goud

Al in de oudheid begonnen mensen ringen van goud te maken. Goud was een betaalmiddel en als een persoon gouden ringen kon dragen betekende het dat die wel heel rijk was. Het werd niet als een sieraad gezien zoals we het nu zien.

Het waren grote gouden ringen en hoe rijker je was hoe meer je had. Rijke mensen wouden graag hun macht en rijkdom laten gelden. Ze droegen daarom zo groot mogelijke gouden ringen en op zoveel mogelijk vingers. Hier deden zowel mannen als vrouwen eraan mee. Een arbeider zou wellicht zijn hele leven niet een gouden munt bezitten en de rijken liepen mee rond aan hun vingers.

Naarmate tijd vorderde werden de gouden ringen meer en meer als sieraad gezien. Mannen gingen ze ook steeds minder vaak dragen en in de moderne tijd van de vorige eeuw droegen mannen het haast niet meer. Nu zien we gouden ringen natuurlijk als een sieraad en haast iedereen in onze samenleving kan het veroorloven. Nu dragen zowel mannen als vrouwen het als een sieraad. Vooral onder rappers en dergelijke zijn de gouden ringen heel populair. Rappers lopen graag met zoveel mogelijk gouden ringen rond vergelijkbaar met de mannen in oudheid.