Mijnwereldverhaal
Image default
Mode en Kleding

Facepainting

Wanneer u kinderen heeft kent u het wel. U brengt uw kind naar een kinderfeestje en daar zit een clown die honden van ballon maakt, gekke goochel trucjes uit haalt en de kinderen schminkt. Voor kinderen wordt vaak goedkope schmink gebruikt die bij de Kruidvat, Intertoys of Bart Smith is te krijgen.

Schmink wordt niet alleen voor kinderen gebruikt. Het wordt namelijk ook gebruikt voor acteurs op festivals en mensen op de televisie. Ook in de musical wereld wordt er ongelofelijk veel gebruik van schmink gemaakt. Deze groepen gebruiken schmink niet voor de fun maar voor hun werk. Het zijn professionals en die maken dus ook gebruik van professionele producten. Daarom kopen zij de schmink niet bij de Kruidvat, Intertoys of Bart Smith. Zei kopen speciale merken die niet zo makkelijk in de winkels te verkrijgen zijn. Neem als voorbeeld Mehron.

Mehron is een Amerikaans topmerk dat al een aantal jaren meedraait in de make-up industrie. Het is min of meer de specialist op het gebied van schmink, grime, facepaint, bodypaint en special effects. Uiteraard wordt er ook meer betaalt voor zo’n topmerk en dat roept bij veel mensen dan de vraag op wat het verschil precies is.

Schmink, grime, facepaint en bodypaint middelen worden gemaakt van een extract uit de natuur. De expressie die de kleur afgeeft wordt bepaald door de hoeveelheid water of vocht dat er bij toe wordt gevoegd. Goedkope merken die in de Nederlandse speelgoedwinkels zijn te vinden hebben een lagere dosering van dit extract. Dat zorgt er voor dat de make-up bij het uitsmeren vervaagd en minder explosief is. Vaak kun je de huid er gewoon door heen zien.

Merken zoals Mehron sluiten dit uit. De concentratie van het kleuren extract is veel hoger en zorgt er voor dat de schmink of make-up niet vervaagd en dus erg explosief blijft. Bij het aanbrengen van één laag is er geen huid meer te zien en dat leidt er toe dat er veel meer mogelijkheden mee zijn. Zo kunnen mensen door middel van bodypaint compleet weg gevaagd worden voor een muur.

Mehron levert dus uitsluitend goede kwaliteit die zorgt voor een realistisch karakter. Maar waar zijn deze merken te verkrijgen?

In de Nederlandse winkels zult u deze merken niet snel vinden. Tenzij het een speciaal zaak is. Mehron is een Amerikaans topmerk wat over het algemeen alleen op het internet is te verkrijgen. Veel webwinkels  leverendit. Dus neem snel een kijkje bij de online webwinkels voor het complete aanbod aan professionele make-up en schmink artikelen.

http://www.facepaintstuff.com/