Mijnwereldverhaal
Image default
Auto’s en Motoren

Veilig rijden in een lease auto

Als je de aanschaf van een nieuwe auto overweegt, dan zou je ook eens kunnen denken aan lease. Een lease auto kun je zowel zakelijk als privé rijden en het biedt veel voordelen. Zo rij je in een nieuwe auto, zonder dat je de hoge aanschafprijs zelf hoeft te betalen. En een nieuwe auto is wel zo prettig, want je profiteert daarmee van de laatste ontwikkelingen in de techniek. Een nieuwe auto is immers ook voorzien van de nieuwste technieken op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid en comfort. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt. 

Wat kost een lease auto

Het grote voordeel van een lease auto is daarnaast dat je vooraf precies weet wat de auto je elke maand gaat kosten. Je sluit met de leasemaatschappij een contract af, het lease contract, waarin je vastlegt welke auto je gaat leasen en tegen welke prijs. De lease prijs die je afspreekt met de maatschappij, is een vast bedrag dat je iedere maand aan de leasemaatschappij betaalt. Dit bedrag kan achteraf niet meer veranderen, je kosten blijven dus gedurende de lease periode altijd gelijk. Naast het maandelijkse lease bedrag, kan het zijn dat je een deel van de brandstofkosten zelf moet betalen. Als dit zo is, dan staat dat ook in het lease contract. 

Hoe zit het met de fiscale bijtelling

Als je zakelijk een auto gaat leasen, dan krijg je ook te maken met de fiscale bijtelling. Een vooraf bepaald percentage van de cataloguswaarde van je auto wordt dan opgeteld bij je inkomen. Over dit bedrag betaalt je dan belasting. Deze kosten staan los van de lease prijs, die je ook betaalt. De belastingdienst ziet je lease auto als een aanvulling op je inkomen. De fiscale bijtelling geldt alleen voor zakelijke lease, als je privé leaset krijg je hier niet mee te maken.

http://www.leaseautocentrale.nl/