Mijnwereldverhaal
Image default
Auto’s en Motoren

Wat weegt voor jou het zwaarst bij het gebruik van een auto?

Een auto leasen staat voor “ontzorgen” en “geen gedoe”. Dat klinkt heel mooi, maar is het ook voordelig? Het is moeilijk te bepalen of leasen goedkoper is dan een tweedehands of nieuwe auto kopen, omdat dit van veel factoren afhangt. Natuurlijk is het daarnaast per individu verschillend hoeveel waarde gehecht wordt aan het gemak van leasen. Toch is het uit handen nemen van de zorgen en andere (administratieve) zaken één van de grootste redenen die steeds meer mensen ertoe aanzet te gaan leasen. Wil je goedkoop auto leasen, let dan goed op de volgende dingen. 

Verschillen tussen leasemaatschappijen

Er kunnen grote verschillen bestaan tussen leasemaatschappijen qua prijzen en regelingen. Zo zijn wegenbelasting en een inzittendenverzekering niet altijd bij de prijs inbegrepen. Ook vergoeden sommige maatschappijen de brandstof wel, anderen niet, en anderen alleen binnen Nederland. Let er dan dus op of je van plan bent op vakantie te gaan met de lease auto. Ook zijn de regelingen rondom vervangend vervoer niet bij elke maatschappij hetzelfde. Let er daarnaast op of het leasebedrag met of zonder inruil van je huidige auto is en wie er met je leaseauto mogen rijden.

Prijsindicatie

Het is uitermate belangrijk dat je het leasecontract goed doorleest en nagaat wat er wel en niet inbegrepen zit in de prijs. Je kan bij verschillende leasemaatschappijen, vaak online, offertes aanvragen om alvast een prijsindicatie te krijgen. Het fijne aan een lease auto, naast het feit dat de maatschappij onderhoud, reparatie en verzekering verzorgt, is dat je een duidelijk overzicht hebt in de kosten. Het leasebedrag is elke maand hetzelfde en hier wordt niet van afgeweken. Bedenk wel dat je het leasecontract moeilijk voortijdig op kunt zeggen of alleen tegen een hoog bedrag. Deze voorwaarden kun je ook nagaan bij de leasemaatschappij

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/