Mijnwereldverhaal
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is chip-tuning?

Chip Tuning verandert in principe of het modificeren van een uitwisbare of programmeerbare lees alleen gegevensgeheugenchip binnen het elektronische besturingssysteem van een voertuig, boot, computer of andere persoonlijke machine om betere prestaties te bereiken, ongeacht wat het kan zijn. Je hebt misschien die tuners gezien die rondrennen, pluggen veranderen of mensen zien op tv die hun auto’s afstemmen. Maar wat is de deal met dit aanpassende dingen? Hoe is het gedaan?

 

Veel mensen zullen je snel vertellen dat het niet legaal is of dat het een verspilling van tijd is, en sommige fabrikanten gaan zelfs zo ver om het tegen de wet te zeggen. Anderen zullen je zijn perfect veilig vertellen, hoewel ze het zouden voorstellen. Nog anderen zullen het idee nietsen, veel minder vertellen dat het niet eens de moeite waard is. Waarom zou u tenslotte het leven en de eigenschappen van anderen riskeren als een beetje extra energie en efficiëntie niet de moeite waard is? Dit roept de vraag op, is chip tuning illegaal?

 

Het eerste ding om te overwegen is de intentie van de wijziging.

Hop je om je voertuig beter te laten presteren, ook al moet je misschien een beetje meer geld betalen en een paar potentiële problemen doorstaan? Dit is waarschijnlijk het geval als de wijziging puur cosmetisch in de natuur is. Als u de werking van uw voertuig wilt optimaliseren door de specificaties van de elektronische motorprestaties te wijzigen, is het antwoord ja. Als uw auto ook prestatie-versterking van onderdelen en accessoires, zoals prestatie die brandstofinjectoren, uitlaatsystemen en andere elektronische apparaten en andere elektronische apparaten heeft verbeterd, kan het zeker worden beschouwd als chip-tuning.

 

Een ander ding om in gedachten te houden bij het overwegen van chiptuning is hoe een persoon de timing van hun motor wijzigt. Er zijn veel die opzettelijk de timing zullen veranderen om de macht en efficiëntie van hun auto te maximaliseren. Anderen zullen de timing opzettelijk veranderen om enkele kilo’s van het voertuig te scheren. Deze modificaties kunnen klein verschijnen op het oppervlak van de motor, maar in werkelijkheid kunnen ze een zeer significant effect hebben op een algemene efficiëntie en prestaties van auto’s.

 

Ten slotte moeten we ook overwegen of een persoon de mechanische componenten van hun voertuig verandert. Velen die het werk zelf doen, zullen de mechanische componenten van het voertuig wijzigen zonder de software van de ECU (elektronische besturingseenheid) te wijzigen. De ECU is wat beslist hoe het voertuig zal draaien, welke druk druk het kan tolereren, welk brandstofmengsel het kan gebruiken, enzovoort. Door de ECU te wijzigen, kunt u de uitvoer van de auto mogelijk verhogen of verlagen.

Dit wordt ook beschouwd als een chip-afstemming, omdat het de manier waarop de ECU verandert met de rest van de motor en de prestaties van het voertuig.

 

Met dit alles in gedachten, kan men vragen: Is Chip Tuning Legal? Het antwoord is ja, zolang u niet knoeit met het brandstofafgiftesysteem, dat onder de meeste fabrikanten wordt gedekt. U kunt lichte esthetische wijzigingen aanbrengen in de brandstofafgifte-eenheid, maar u kunt de functionaliteit van het brandstofinjectiesysteem niet bewust wijzigen. Bovendien vertellen veel tuners u dat als u uw brandstofverbruik verlaagt, maar u de RPMS niet verlagen, het heeft geen invloed op de efficiëntie van de motoren. In de meeste gevallen zullen fabrikanten het laagste brandstofverbruik mogelijk maken, zolang u het brandstofsysteem helemaal niet hebt gewijzigd. Als u overweegt om uw voertuig aan te passen om een voordeel te behalen, vergeet dan niet om eerst contact op te nemen met uw fabrikant, om te zien wat de maximale brandstofverbruikslimiet voor uw voertuig is.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance