In de stad staat een modern gebouw, het ziet er prachtig uit en wordt gebruikt als museum. Dan komt er een groepje jongeren die zich vervelen en lopen met stenen in hun hand af op de ramen van het prachtige gebouw. Ze rennen er naartoe en gooien de stenen door de ramen heen. Erg zonde, en de jongeren zijn al weg voordat de receptioniste buiten is. Zulke situaties kunnen niet gebeuren met objectbeveiliging. Objectbeveiliging is een term die gebruikt wordt in de wereld van de beveiliging en bestaat uit het hele beveiligingsteam. Dit team beveiligt een bepaald object tegen vandalisme of diefstal. Het kan zo groot zijn als een gebouw, maar het wordt ook wel ingezet op sporttoernooien.
Wat doet een objectbeveiliger?Objectbeveiliging bestaat uit allerlei verschillende taken. Zo worden er rondes uitgevoerd, controleerd hij de personen die naar binnen gaan, maar hij kan natuurlijk ook receptie diensten draaien. De taken van een objectbeveiliger verschillen per opdracht. Hieronder staan enkele taken met de uitleg erbij. – Receptiediensten: controleren welke bezoekers naar binnen komen. – Sluitrondes: Op het moment dat iedereen het pand verlaat, dan controleert de beveiliger of alle ramen en deuren gesloten zijn. Ook kijkt hij of er brandgevaarlijke situaties zijn en doet hij alle lampen uit. – Controle: Natuurlijk voert de beveiliger de hele dag door controles uit. – Alarmopvolging: Als er een alarm afgaat zal de beveiliger er naartoe gaan en dit probleem snel oplossen.
Wat zijn de voordelen van objectbeveiliging?Vooral de nachtelijke uren zijn voor vandalen en inbrekers mooie tijden om (lege) kantoorpanden en bedrijven terreinen te betreden. Meestal ligt er in de gebouwen wel iets van waarde, denk aan computers of laptops. Het zou dan ook erg zonde zijn als dit wordt vernield of gestolen. In zulke gevallen kan het handig zijn om objectbeveiliging in te schakelen. |
https://corporate.youngsecurity.nl/objectbeveiliging/ |
